Yaz Aylarında Kilo Vermeye Yardımcı 5 Yiyecek

Malum yaz ayı geldi ve yıl boyunca çalışan insanlar tatile çıkmak için can atıyor. Ancak bir sorun var, fazla kilolar. Sağlıksız beslenme, masa başında çalışmak derken insanlar sürekli kilo alıyor ve bir süre sonra bu sorunun önüne geçilemiyor. Elbette fazla kilolar sadece plajlar boy göstermek için değil sağlık için de önemli bir konudur. Şimdi sizler için yaz aylarında kilo vermenize yardımcı olacak 5 yiyecek konusunda bilgiler vereceğiz.

Şunu da unutmamalısınız. Bu yiyecekler tek başına bir anlam ifade etmeyecektir. Ancak doyurucu ve tok tutucu özelliklerini spor ile birleştirirseniz faydasını göreceksiniz.

1.Yaban Mersini

Yaban mersini, böğürtlen veya ahududu, bunlar yaz meyveleridir ve oldukça besleyicidir. Bunun yanı sıra ise muz veya mango gibi meyvelere nazaran daha az kaloriye sahiptir. Yaban mersini yüksek lif oranı sayesinde erkeklerin günlük ihtiyaç duyduğu besin ihtiyacının yüzde 20’sini, kadınların ise üçte birini karşılamaktadır (bir fincan yaban mersini 8 gram diyet lifi içerir.). Bu sayede sizi tok tutar ve açlık hissini ortadan kaldırır.

Yaban mersini aynı zamanda antioksidandır ve vitamin bakımından da zengindir.

2.Karpuz

Yüzde 92 su içermesinin yanı sıra A, C vitaminlerini de bünyesinde barındıran karpuz, yaz aylarının en çok tüketilen meyvesidir. Ayrıca likopen içerir. Düşük kalorili olması da bir başka avantajıdır.

3.Bezelye

Bezelye, en yüksek protein ve demir içeren sebzedir. Et yerine kullanılabilecek en önemli besinlerden olan bezelye, kalori ve doymuş yap bakımından da önemli bir besindir.

4.Ananas

C vitamini ve potasyum açısından zengin olan ananas, aynı zamanda diğer meyvelere nazaran daha yüksek şeker seviyesine sahiptir. Oldukça yüksek su seviyesi de bulunan ananas, bromelain kaynağıdır.

5.Biber

Biber, yazlık sebze olmasıyla birlikte düşük kalorili ve yüksek besin değerlerine sahiptir. Ayrıca orta boy bir biber 2,5 gram lif ve sadece 5 gram doğal şeker barındırmaktadır. Ayrıca sadece 37 kaloriye sahiptir.

Bu yiyecekleri günlük olarak tüketmenizin yanı sıra sporunuza ve egzersizlerine de devam etmelisiniz. Ayrıca unutmayın, kilo vermenin en önemli yardımcısı küçük porsiyonlardır.

Saygılar.
Onur E.

Yorumlar ( 2 )
Yorum ekle
  • Defne Nil

    Açıkçası yaz aylarında kilo vermeye yardımcı olacak 5 yiyecek arasında ananası görmek beni baya şaşırttı. Diğerleri az çok tahmin edilebilir yiyeceklerdi fakat ananas sanki çok şekerli bir tadı var gibi. Tat olarak bu kadar şekerli olup kilo vermeye yardımcı olması çok ilginç.

  • Hamdi Çetin

    Yazın en çok tükettiğimiz ürünlerden bir tanesi şüphesiz karpuzdur. Aşırı sulu olması ve mükemmel bir lezzete sahip olması insanı kendinden alıyor. Bu yazınız için teşekkür eder dolaptaki karpuzdan bir dilim kesip soğuk soğuk afiyetle yemeye kalkarım ben.