Youtube’un Kötü Yanları

Merhaba Fakir Yazar Okurları;

Youtube Dünya genelinde kabul görülen lider video arama motoru. Son zamanlarda sizde biliyorsunuz ki Youtuber yada Youtuberlık diye bir kavram oluştu. Bir yandan yararlı video içerikleri oluşturulsa da, diğer yandan Youtube’un buna DUR demesi gerektiği sorun teşkil eden kanallarda oluştu.

Youtube’un Rezillikleri

Fenomenlik diye bir olay var; bir kitlenin senin yazılarını, sosyal medya hesabını, video içeriklerini takip edip abone olması ile oluşan bir kitlenin başındaki kişiye fenomen deniyor. Hak edipte büyük bir kitleyi yakalayanlar da var. Hak etmeyip de kendisi gibi ahlaktan yoksun bir kitleyi yakalayanlar da…

Youtube’da büyük bir sorun olarak gördüğüm durumları sizlere sıralayacağım:

Ailesini ve Çevresindeki İnsanları Kullanarak (Rezil Ederek) Video İçeriği Oluşturma

Aileyi Kullanarak Video içerik Üretme

Bir Ailenin çocuğu bunu niye yapar? Merak ile soruyorum! Çoğu kişinin Annesi, Babası yada aile bireyi Teknoloji ve bu olaylara hakim değil. Niye insanları videoyu izleyenlerin karşısında küçük düşüyorsunuz. Adam Babasına yada Aileden birisine şaka yapıyor babası oğluna küfür edince. Hoooo reytingler tavan. Senin hoşuna gidebilir ancak izleyenlerin kafasında öyle algı oluşmuyor. Bu durumu son derece sakıncalı buluyorum! Olmaması gereken bir durum.

Bu tip kişilerden be Youtube kanallarından iğreniyorum.

Video Ön İzleme Görselinde Cinsel Çağrışımlı Görseller Oluşturmak

Ön izleme görsellerinde göğüslerin ön plana çıkartılrması

Çekinmeden yazıyorum kusura bakmayın. Video içeriğindeki olay farklı, videonun ön izleme görselinde ki olay farklı. Bu tarz videolar ile bir çok kez karşılaşmışsınızdır. Görselde kafam kadar bir göğüs yada kocaman bir popo, ancak videoya tıkladığınızda içeriğin önizleme görseli ile uzaktan yakından alakası yok. 🙂 Yani abazalara yönelik hit çekmek için yapılmış bir olay.

Yaptığınız bu olaydan da sizin gibi kanallardan da iğreniyorum.

Küfür İle İzletme

Küfürlü Youtube İçerikleri ve Küfür ile izletme

Adam o kadar geniş ki! Video çeker iken arkadaşına ana bacı sövüyor, arkadaşı da ona ana bacı sövüyor. Hiç bir şey olmamış gibi devam ediyorlar. Youtube’u küçük büyük bir çok insan izliyor, örnek olması gerekirken bu tarz videolar oluşturup yayınlayan kişiler çoğunlukla mevcut.

Tehlikeli Videolar Yaparak İzlenme

Tehlikeli Videolar Çekerek İzlenme

Youtube’u küçük büyük her yaştan bir çok insan kullanıyor. Ufak yaşta izleyen arkadaşlarımız daha fazla.

Elemanın birisi örnek veriyorum “ısıtılmış bıçak ile buzu kesiyoruz” diye video çekiyor. Bunu çekerken de “sizler uygulamayın” diye bir şey de demiyor. Gerçi dese de kimsenin umursayacağını sanmıyorum. Benim ufak yaşta özenti arkadaşlarımda izliyor uyuyor bunlara. Onlarda aynılarını yaparak video çekmeye uğraşıyorlar. Sonra kocaman yanıklar oluşuyor.

Örnek olmanız gerekirken başa dert oluyorsunuz!

Youtube’un Çakma ve Yalancı Tarihçileri

Çakma ve Yalancı Tarihçiler

İçerik oluşturmak için bir çok tarihi olayı saptırıp uydurarak video içerik yapan kişiler mevcut. Gerçek tarihimizi yozlaştıran ve milletin kafasında “gerçekten öyle mi?” algısı yaratan kişiler. Tarih’de yaşanılan bir olayı kafasına göre anlatarak değiştirerek izleyici kitlesine hitap etmek hem tarihe saygısızlık hem izleyen insanlara. Tarihini bilmeyen bir çok insan var sen bu insanlara yanlış olarak anlatırsan o insanda yanlış bir tarih ile önünü göremez. Tarih’den ders  alacaksın, ileriye dönerek emin ve doğru adımlar ile gideceksin.

Bu tarz kişilerin Youtube kanallarında yayınlanan paylaşımlara pek inanmayın.

Bu tür içerik sunan youtube kanallarını ve içeriklerini hiç bir zaman sevmiyorum. Ve kimsenin de abone olup izleyip katkıda bulunmasını istemiyorum. Ancak her ne kadar yazsam da izlenmeye ve takip edilmeye devam edilecekler. Amacım milleti birazda olsa bilinçlendirmek.

Not: Yazıdaki Görseller Yazılanlar ile alakası olmayabilir. Ancak örnek teşkil edecek görsellerdir.

Saygılar.
Fakir Yazar.

Yorumlar ( 7 )
Yorum ekle
  • Bora

    Hocam sadece bu insanlar ve kanallar değil, bu videoları izleyip onları ‘fenomen’ yapanların suçu yok mu 🙂 onlar bu kadar ilgi göstermese olaylar bu duruma gelmezdi …

  • Süleyman ÖZKAN

    Youtube da her gördüğümde, bir daha girmeyeceğim dediğim türden videoların listesini yapmışsın adeta. Sadece Youtube da değil, tüm platformlarda bu fenomen aptallığı var.
    İnternet Facebook takipçi kasma, Twitter takipçi kazanma gibi vır zıvırlarla dolu. Bu tür fenomen denilen şahısların doğru bilgi vermesi beklenemez zaten.
    Adamların tek işi bilgisayar başından kalkmadan takipçi kazanmaya çalışmak. Kaldı ki araştırsın, okusun, öğrensin de insanlara faydalı şeyler sunsun.
    Youtube un Google’ın bir ürünü olması nedeniyle, daha kaliteli içerikler için çok daha önemli adımlar atacağını düşünüyorum. Çünkü Google’ın kalite konusunda tutarlı hareket ettiğine inanıyorum.
    İşin en garip yanı da, edep, haya, namus kavramlarını peynir ekmek gibi tüketen bir toplum haline dönüşmüş olmamız. Sorumlu hep yeni nesil denir. Peki onları denetleyici, yol göstermesi olması gereke nesile ne oldu?.
    Son derece hassas ve duyarlı bir paylaşım olmuş. Kelime seçimlerinde ayrıca takdire şayan. Suya sabuna dokunmadan yazılan makaleler kaleme alanların okumasını öneririm.

    • Fakir

      Yazdıklarımı özetlercesine ana düşünceyi aktarmışsın eline sağlık yorumun için teşekkürler.

  • Onur Çakır

    Letgo bu çocuk Youtuberlara para verip mi yaptırıyor bilmiyorum ama şu Letgo’da babaannemi sattım, kız arkadaşımı sattım gibi videolara uyuz oluyorum. Saçmalığı artık üst seviyeye çıkardılar. Bu saçma sapan kanallar yüzünden Barış Özcan, Selman Kahya gibi isimler gerekli ilgiyi göremiyor. Bu tür videoların bu kadar prim alması ülkemizde ki Youtube takipçilerinin kalitesini gösteriyor diye düşünüyorum.

  • sezer şenkan

    Hiç birşey demiyorum diyemiyorum çünkü bunları youtube bilinçli olarak onaylıyor kimse şikayet etmediği için youtube’de trendler arasına giriyor rezillikten başka birşey değil yazık gerçekten çok yazık para kazanmak uğruna insanları nelere teşvik ediyorlar..

  • Necati Vural

    Bir şey diyebilir miyim ? Aslında şu göğüslü olanlara bende tıklıyorum ayıptır söylemesi 😀 Elim otomatik gidiyor o tarafa doğru benden kaynaklı değil 😀

  • Eyüp Samet Eriş

    Böyle Şeyler Gördükçe Youtube’den daha da fazla İğreniyorum Aileleri Nasıl Böyle Şeyler Yapmalarına İzin Veriyor Acaba /: