Bilgisayarınızı Virüs Programıyla Koruyun!

Günümüzde masaüstü programlar oldukça büyük bir gelişim içerisinde ilerlemektedir. Programların gelişmesiyle birlikte uygulamalara zarar veren virüslerde gelişim gösterebilmektedir. İnsanlar kişisel dosyalarını veya diğer önemli programları korumak için farklı virüs programlarını kullanmaktadırlar. İşletim sistemleri sahipleri kullanıcılarını internet üzerinden daha iyi bir deneyim yaşayabilmeleri ve kullanıcıların virüslerden koruna bilmesi için özel olarak geliştirmiş oldukları virüs koruma programlarını işletim sistemleriyle birlikte sunmaktadır.

Windows kapalı bir yazılım koduna sahiptir. Fakat program geliştirme çabaları büyüdükçe artık bir tane virüs elde etmek oldukça basit bir hale gelmiş durumdadır. İnsanlar bunlardan kurtulmak için sürekli olarak düzenli şekilde virüs taramalarını bilgisayarları üzerinde çalıştırmaktadırlar. Windows işletim sistemi son çıkarmış olduğu Windows 10 adlı işletim sistemlerinde kullanıcılarına tam koruma sağlayan virüs programını da hediye etti.

Kullanabileceğiniz Virüs Programları

Bilgisayarınızı Virüs Programlarıyla Koruyun

Sürekli olarak internet üzerinde yaşanan yenilikleri kendi bilgisayarınızda yaşamak için dosya transferleri yapan kişilerdenseniz. Mutlaka bilgisayarınızda lisanslı bir tane virüs programını bulundurun. İnternet üzerinde yüzlerce lisanslanmış virüs programları bulunmaktadır. Fakat sizlere bunları kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü farklı insanlar tarafından lisanslanmış programlar zaten kendi başına sizlere bir tehdit oluşturmaktadır. Bunun için kendiniz ücretli olacak şekilde bir tane virüs programını edinerek gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bilgisayar üzerinde dosya indirmeden sadece bilgi edinecek olan kişiler kullanmış oldukları işletim sistemine göre virüs programlarını tercih etmeliler. Windows 10 kullanan kullanıcıların virüs programları edinmeleri gerekmiyor. Çünkü program gelişmiş bir anti virüs programı gibi sizleri korumaktadır. Diğer işletim sistemlerini kullanan kullanıcılar mutlaka bilgisayarlarını korumak için virüs programını kullanmaları gerekiyor.

Windows İşletim Sistemi Güvenli midir?

Windows işletim sistemi kapalı bir yazılım koduna sahip olduğu için güvenli bir sistem diyemiyoruz. Her ne kadar dışarıdan gelecek olan tehditlere karşı kendini savunabilecek durumda olsa bile virüslerin gelişimine engel olmadığı için savunmasız kalmaktadır. Özellikle insanların kişisel olarak geliştirmiş oldukları virüsler sayesinde istemiş oldukları bütün bilgileri elde etmeyi başarabiliyorlar. Bunun için internet üzerinde indirmiş olduğunuz dosyaları güvenli siteler üzerinde indirmenizde tavsiye var. Yani bilmediğiniz siteler üzerinde bilgisayarınıza herhangi bir dosya indirmenizi tavsiye etmiyoruz. Kullanmış olduğunuz işletim sistemi virüslere karşı fazla bir tepki göstermediğini biliniz.

Mail Yolu İle Virüs Bulaşır mı?

Mail yolu ile bilgisayarınıza kolaylıkla virüs bulaştırabilirsiniz. Kullanıcıların sizlere atmış olduğu mailler üzerinde saklamış oldukları virüs programları aracılığı ile kişisel bilgisayarınıza erişebilir. Hatta denetim bile kurabilme şansları vardır. Bunun için mailleri açmadan önce hangi adresten sizlere geldiğini dikkatlice bakmanızı tavsiye ediyoruz. Bilmediğiniz adreslerden sizlere gelen mail içerikli dosyaları asla açmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü bilgisayarınıza bulaşacak virüsten habersiz olarak yolunuza devam edeceksiniz. Virüs de arka planda çalışarak sizlerin girmiş olduğu bütün internet adreslerinde kullanmış olduğunuz şifreler, kayıtlı e-posta adresleri hatta banka bilgilerinize kadar istemiş oldukları her şeyi bilgisayarınız aracılığıyla kendilerine iletebilmektedirler.

Sizlere önemli bir kaç tavsiye: Önemli bilgilerinizi şifrelerinizi bilgisayarınızda ve maillerinizde kayıtlı tutmayın. Not kağıdına yazarak kağıdı cüzdanınızda yada evde bir çekmece de bulundurun. Farkına varamayacağınız ufak bir dalgınlıkta tüm değerli bilgilerinizden olabilirsiniz. Bu durumda size maddi ve manevi olarak zarar verebilir.

Kısacası virüs programı da olsa fazla güvenmeyin. O da bir yazılım sonuçta…

Saygılar.
Fakir Yazar.