Bu Fotoğrafta Ne Görüyorsunuz?

Merhaba Arkadaşlar;

İnsan olarak düşünebiliyoruz, karar verebiliyoruz, sevebiliyoruz, sevinebiliyoruz ve hayal kırıklığına uğrayabiliyoruz. Yani bizlerin duyguları var değil mi? Hayır bu yaşadığımız kara parçasında tek düşünebilen duyguları olan varlık biz değiliz.

Yazının Devamını Okumadan Önce Fotoğrafta Ne Gördüğünüzü Yorum Olarak Yazar İseniz Sevinirim.

Bir köpeğin hayal kırıklığı

Fotoğrafı çeken arkadaşa teşekkür ederek izinsiz kullandığım için affını sığınıyorum. Görüpde isminizi belirtir iseniz fotoğraf şu kişiye aittir diye belirtirim.

Bir Heves İle Alınan ve Sahibinin Canı Sıkıldığında Atılan Dostlarımız

Gözlerini açar açmaz kendisini Petshop’da bulan kadersiz yavru köpekler. Hani şu öz çekimlerde kızların süslendiği fotoğraf çekilen köpeklerden bahsediyorum. Yavru iken çok tatlı olması büyüyünce o tatlılığının kalmaması da sokağa atılmalarının sebebi aslında. Fotoğraf çekmek için bir insan köpek alır mı? Evet ne yazık ki bunun için petshoplardan yeni doğmuş köpekleri alan insanlar var bu ülkede. Canı sıkıldığında sokağa atılan terk edilen köpekler bunlar. Biraz kendinizi koyun o canlıların yerine onlar çocuk gibidir. İlgi gördükçe size bağlanırlar ve sizden ilgi isterler. Onlar küserler, onlar sevinirler, üzülürler, onların duyguları var.

Terk edilmeyi hak etmiyorlar. Sadece sevgi istiyorlar. Kendine güvenmiyor isen bir heves ile gidip alma! Sokakta yaşamı bilmeyen senin yüzünden eve alışmış bu canlıları sokağa bırakma.

Sokağa Bırakılan Köpeklere Ne Oluyor?

Köpek barınakları sokaktaki köpekleri topluyor bir süre bakımını yapıp aşılarını vurup kulak damgası verip yine sokağa salıyorlar. Eğer gerçekten kendinize güveniyor iseniz bakarım diyor iseniz. İl yada ilçenizde bulunan köpek barınaklarına gidin ve oradaki köpeklerden sahiplenin gidip petshoplardan muazzam fiyatlara köpek almayın. Barınaklardan 1 tane köpeği hayata kazandırsanız ve bakımını sağlasanız dünyanın en büyük sevabını işlersiniz. Ev ortamında büyüyen ve sokağa salınan bir çok köpek dışarıya uyum sağlayamayıp ya araç altında kalıyor yada diğer köpekler tarafından hırpalanıyor ve ölüyor. Kısacası göz göre göre bir cana kıyıyorsunuz.

Köpek Almadan Ya da Sahiplenmeden Alacağınız Köpeğin Bakımının Nasıl Yapıldığını Öğrenin!

Köpek alırken bakımını nasıl yapacağını akıl edemeyen, tez canlı gibi gidip alman kurdu falan alan geri zekalıların hayvan biraz büyüyünce yaptığı eylemdir bu sokağa atma olayı genelde böyledir. İlk önce İnternet’den araştırın nasıl bakılır? Nasıl eğitim verilir? Aşıları veteriner kontrolü nasıl yaptırılır? Bunlar araştırılmadan alınan hayvanların genelde çoğu kendini sokakta buluyor. Bu köpeğin suçu mu? Hayır SİZİN!

Fotoğraftaki Retriever Cinsi Köpek

Retriever en duygusal ve sahibine en bağlı köpek cinslerinden biridir. Her köpek öyledir ancak bir retriever çok farklıdır. Köpeğin bakışındaki hayal kırıklığına bakın! Umudu kırılmış, terk edilmiş ve belkide şiddet görmüş kim bilebilir. Fotoğrafı ilk gördüğümde içimi parçaladı bu güzel canlının bakışları. Bir insan bu güzel canlıyı niye sokağa atar? Nasıl atar? İnsanlığımdan utandım. Yerin dibine girdim…

Evinize aldığınız köpeği çocuğunuz olarak görün ve ona ailenin bir ferdi gibi davranın.

Saygılar.
Fakir Yazar.