2017 Yılının En İyi Netflix Dizileri

Merhaba Fakir Yazar Okurları;

Kuşkusuz son yıllarda dizi sektöründe büyük yer kaplayan Netflix kendine bir çok hayran kazandı. Yaptığı muhteşem diziler ile ilk zamanlardan beri tutulmaya devam etti. Her Dizi ve Filmde oynattığı oyuncular daha iyi profesyonel oyuncular oldu. Bright filmi ile Will Smith’e kadar ulaştı Netflix. İşlerini güzel yapıyorlar tüm Netflix çalışanlarına emeği geçenlere teşekkür ederim.

Bu listeleme yazımda 2017 yılında çekilmiş en iyi netflix dizilerini sıralayacağım sizlere. Gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz büyük kitleler tarafından beğeni görmüş 2017 yılı Netflix dizileridir.


1- Numara: The Punisher – Cezalandırıcı

Punisher Dizi Önerisi

The Punisher yani cezalandırıcı Frank Castle adında eski bir deniz komandosunun ele alındığı aksiyon, gerilim dolu bir dizi. Nasıl bugünlere geldiğini yazarsam ilk olarak 2004 yılında video oyunu çıktı fakir yazar olarak o yıllarda lise öğrencisiydim. 🙂 The Punisher oyununun tamamını bitirdim. Daha sonra filmleri çekilmeye başladı 3 tane filmi çekildi her ne kadar güzel dense de netflix’in çektiği dizi kadar güzel olduklarını söyleyemeyeceğim filmlerin tabii ki bunda Frank Castle yani Cezalandırıcı karakterini canlandıran Jon Bernthal’in de etkisi var muhteşem bir performans. Her çatışma sahnesinde o gerilimi izleyiciye veriyor.

The Punisher 17 Kasım 2017 tarihinde yayınlandı. İmdb Puanı 9.0 ve bu puanı ve fazlasını hak ediyor.

2- Numara: 13 Reasons Why

13 Reasons Why Netflix Öneri

Gençlik, Dram ve Gizem dolu bir dizi 13 Reasons Why. 13 bölümlük gençlik drama dizisinde, genç oyuncu Dylan Minnette’in canlandırdığı lise öğrencisi Clay Jensen, okuldan eve geldiği bir gün kapıda kendisi adına bırakılmış gizemli bir kutu bulur. Kutuyu açtığında ise iki hafta önce trajik bir şekilde hayatına son veren sınıf arkadaşı ve aşık olduğu kız Hannah Baker tarafından kayda alınmış 13 kaset bulur. Yeni yetenek Katherin Langford’un canlandırdığı Hannah, her bir kasette hayatına son vermesine neden olan 13 konuyu ve kişiyi açıklıyordur. Clay, Hannah’ın intiharına neden olan bu 13 kişiden biri mi?

Clay kasetleri dinledikçe, Hannah’nın bunları neden kendisine gönderdiğini anlayacaktır. Hannah ve Clay’in ikili anlatımıyla ilerleyen 13 reasons why, izleyicileri derinden etkileyen olaylarla yürek burkan bir gençlik hikayesi…

13 Reasons Why 31 Mart 2017 tarihinde yayınlandı. İmdb puanı 8.4.

3- Numara: Dark

Dark Netflix Dizi Önerisi

Dark Aralık ayının hemen başında geldi Netflix ekranlarına karakter olarak nasıl bir dizi olduğunu anlayamadım Alman görünümlü Ruslar mı yoksa Rus görünümlü Almanlar mı? Bu çelişkiyi bir kenara bırakarak izlemeye devam ederseniz diziden zevk alacaksınız dizinin konusu Küçük bir Alman kasabasında geçen Dark, iki çocuğun kaybolmasıyla birlikte beliren gizemli olayları ve dört ailenin arasındaki ilişkilerin çıkmaza sürüklenmesini masaya yatırıyor. Netflix’in Almanca ilk dizisi olan Dark, Almanya, Türkiye, İtalya, ABD, İspanya başta olmak üzere birçok ülkede beğeniyle karşılandı.

Gizem seven arkadaşlar için harika bir dizi.

1 Aralık 2017 tarihinde yayınlandı. İmdb Puanı 8.8

4- Numara: The Defenders

The Defenders Netflix Dizi Önerisi

The defenders serisi olan Daredevil, Jesica Jones, Luke Cage ve İron fist dörtlüsünden sonra 2017 yılında hepsinin 1 dizide olacağı bir dizi daha çekti The Defenders adı ile birleşen 4 defenders kahramanı New York City’nin kötü adamlarını kovalamaya devam ediyor. Dizinin ilk bölümlerinin ekibi toplamayla geçmesi biraz izleyiciyi sıkması nedeni ile biraz geri kaldı diğer serilerinden. Hatta Defenders kahramanlarının ekibe katılmak için naz kapris yapmaları vesaire sıktı milleti. Ancak hikayesi için katlanılır izlenilebilir.

Dizinin yayın tarihi 18 Ağustos 2017. İmdb Puanı 7.6 çok düşük bir rakamda kaldı. Ancak yokluk da izlenilebilir.

5- Numara: Stranger Things – Tuhaf Şeyler

Stranger Things Netflix Dizi Önerisi

Dizi ilk sezonunu 2016 yılında yaptı büyük ilgi görmesi ile 2017 yılında devamı geldi. Tür olarak Gizem, Dram ve Korkuyu barındıran tuhaf şeyler ülkemizde de büyük ilgi gördü. Dizinin konusu olarak Arkadaş canlısı, hayatında her şeyi düzgün olan bir çocuk aniden ortadan kaybolur. Bu gizemli kayboluşun ardından ailesi ve yerel polis çocuğu aramaya başlar ancak ellerinde hiçbir şey yoktur ta ki gizemli bir başka kız ortaya çıkana kadar. Yıllar önce kaybolan başka bir çocuk yeniden ortaya çıkar. Will’in bir şeyden saklandığını söylemesi olayları daha karmaşık bir hale getirir. Devletin gizli projelerinden birimi yoksa doğa üstü bir güç mü ?

Dizinin 80’lerde geçmesi, korku temalı olması(korku sever birisi değilimdir), başrolde çocukların olması vs. gibi nedenlerle diziyi izlemek için hep erteledim kendimi. Ancak siz böyle yapmayın harika bir dizi.

Dizi 4 sezona kadar onay almış durumda Şuan 2 sezon bittiğine göre daha 2 sezon daha göreceğiz Stranger Things’i.


Bunlara Ek Olarak Narcos’u da İzleyebilirsiniz.

Evet arkadaşlar sıraladığım 5 adet Netflix dizisini gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. Bu 5 dizi dışında yayımlanan Netflix dizileri de var ancak kitleler tarafından ilgi görmediği için bu listeye eklemedim. 2017 yılında en büyük ilgi gören Netflix dizileri şuan bu 5 dizi benim gözümde. Hatta yabancı dizi kulvarında bu 5 dizi ile rakip yayımcılara fark attı diyebilirim. Netflix güzel işler başardı 2017 yılında. Sanırım tek rakibi  HBO.

İzleyecek arkadaşlara iyi seyirler dilerim.
Saygılar.
Fakir Yazar.

Yorumlar ( 4 )
Yorum ekle
  • Enes Talha

    Stranger Things’e başlamadan önce bayağı bir tereddütteydim. Dizinin kitlesi çocuklardan oluşuyor. Bir tane adam akıllı insan görmedim gruplarında. Zaten dizide çocuklar üzerine kurulu, normaldir. Ama kesinlikle hiçbir bölümde sıkılmadım. İnanılmaz keyifli bir dizi. Henüz izlememiş olanlara şiddetle tavsiye ederim.

  • Feri Peri

    Ne mutlu ki bana önerdiğiniz beş diziyi de izledim ve kesinlikle benim de içlerindeki favorim ‘The Punisher’ oldu. Benim ikinci sıramda ‘Stranger Things’ ve ardında da ’13 Reasons Why’ bulunmakta. ‘Dark’ ile ilgili ne yalan söyleyeyim biraz hayal kırıklığına uğramadım değil. Sonundaki gizemin ikinci sezon için bu kadar kapalı tutulmasını sanırım pek hoş bulmadım. Ama müzikleri ve kurgusu itibari ile o da güzel bir diziydi….
    Saygılar…
    Kurgu Dünyası

  • mehmet

    The Punisher dün başladım ve çok güzel film aslında bakarsan hepsi çok güzel film ama The Punisher çok ayrı bir yerde

    • Fakir

      O yüzden 1’inci sırada 🙂