Erken rezervasyon otelleri 2018 indirimlerini açıkladı.

Dolu dolu geçen bir yaz sezonunu geride bıraktık ve çalışan işinin başına okuyanlar ise derslerin akışına kendini geri baraktı. Ancak gelecek yıl için tatil hayalleri şimdiden aklımızın bir köşesini süsler durumda değil mi? Her ne kadar sitemin adresi bile Fakiryazar.com olsa bile ben de her insan gibi yılda bir defa da olsa tatil yapmak isteyenlerdenim. Ancak takma adıma yakışır bir biçimde ucuz tatil kovalamak da en çok bana yakışır. Tam olarak fakirlikten değil tabii ama eğer bir şey alacaksam bütçemi en verimli şekilde kullanmak isterim. Çünkü içerisinde bulunduğumuz çağda aslında hepimiz farkında olmasak bile ekonomik insanız çünkü attığımız her adımın maddiyatını hesaplamak zorundayız. Hal böyle olunca tatil bütçemi çarçur etmemek ve deyim yerindeyse dibine kadar kullanabilmek için 2018 erken rezervasyon otelleri ile ilgili fırsatları takip ettiğimi açıkçası itiraf edebilirim. Kendim için yaptığım bu avantajlı stratejiyi siz değerli takipçilerimle detaylı bir şekilde paylaşmak istiyorum. Böylece hepimiz erken rezervasyon ile %50’lere kadar varabilen indirimli tatil fırsatlarından en iyi şekilde faydalanabiliriz!

Aslında dünya genelinde Early Booking veya Early Hotel Booking çok bilindik bir kavram olan erken rezervasyon veya erken otel rezervasyonu ülkemizde ne yazık ki herkesçe bilinen bir dönem değil. Hatta çoğu zaman yabancı turistlerin çok ucuza tatil yaptığından şikayet ederiz. Ancak sezonun ortasında en yoğun otellerde oda kiralamaya çalışıp bize verilen fiyatı 6 ay öncesinden tatilini satın almış turistle kıyaslarız. Sonra da şikayet ederiz. Sonuç olarak aslında erken rezervasyon yabancı turistler gibi bize de çok ucuza tatil yapma fırsatı sunan bir dönemdir. Ancak bilinçlilik düzeyi az olduğu için çokta faydalanamayız. İşte bu yüzden erken rezervasyon hakkında sizi bilgilendirmek için merak edebileceğiniz tüm soruların cevaplarıyla birlikte böyle bir içerik hazırladım. Şimdi erken rezervasyon ile ucuz tatil nasıl yapılır Fakir Yazar’ın kaleminden öğreneceksiniz.

Erken rezervasyon nedir? Ne zaman başlar?

Erken rezervasyon ya da erken otel rezervasyonu tatil sezonu başlamadan önce yapılan rezerve işlemidir. Aynı zamanda indirim fırsatları ve avantajlarla dolu bir dönemdir. Erken rezervasyon döneminde çoğu otel %50’ye kadar çıkabilen indirim oranları ile müsaitlik sorunu da olmadan oda kiralar. Böylece gelecek sezon için konaklayacağınız oteli önceden alarak hem indirimli hem de müsaitlik sorunu yaşamadığınız bir deneyimi tadabilirsiniz. Erken rezervasyon otelleri 2018 indirimlerini geçtiğimiz Kasım ayında açıklamaya başladı. Yani erken rezervasyon dönemi şuan başlamış durumda. Zaten genel olarak bu dönem her yılın Kasım ayında başlar. Otelden otele ve acenteden acenteye bu tarihler değişebilir. Ancak genellikle Kasım ayında online seyahat sitelerini takip ederek ilk fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Erken rezervasyon ne zaman bitiyor? Geç kaldım mı?

Erken rezervasyon dönemi 2018 yılında Kasım ayında başladı ve büyük olasılıkla Mayıs ayının sonuna kadar devam edecektir. Her yıl olduğu gibi bu yılda erken rezervasyonlar için 5 ay kadar vaktiniz var. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta rezervasyonu ne kadar erken yaparsanız o kadar büyük indirimlerden faydalanabilirsiniz. Çünkü Kasım ayında tüm odaları tüm tarihlerde boş olan bir otel erken rezervasyona %50 indirimle girdiğinde ilk birkaç haftada doluluk oranı artmaya başlayacaktır. Eğer otel gerçekten iyi bir satış yaptıysa odalar azalacağı ve değerleneceği için indirim oranını %50’den düşürebilir veya erken rezervasyon indirimlerini tamamen sıfırlayabilir. Sonuç olarak erken rezervasyon ne kadar erken yapılırsa o kadar yüksek indirim ve bir o kadar da çok otel seçeneği olacaktır. Size en önemli tavsiyem erken rezervasyonu indirim oranları ne olursa olsun yapabildiğiniz kadar erken yapmanız yönünde olacaktır.

Erken rezervasyonda iptal ve değişiklik oluyor mu?

İndirimli otel fiyatlarından faydalanmak için erken rezervasyon döneminde tatilinizi satın aldığınızı düşünelim. Örneğin 6 ay sonrası için 1 haftalık bir tatil satın aldınız. Ancak aradan bir zaman geçti ve planlarınızda herhangi bir sebepten dolayı değişiklik oldu. Bu yüzden tatilinizi tamamen iptal etmek veya tarih, konaklayacak kişi sayısı ve benzeri değişiklikler yapmak istiyorsunuz diyelim. Peki bu mümkün mü? Tabii ki de mümkün. Erken rezervasyon otelleri 2018 yılı için tatil alan müşterilerine 72 saate kadar iptal ve değişiklik sigorta paketi de sunmaktadır. Ancak bunu güvenilir bir siteden almış olmaya da dikkat etmelisiniz. Böylece istediğiniz zaman kurallar dahilinde rezervasyonu iptal ederek %100 para iadesi alabilir veya tercihinize göre rezervasyonun tarihini ve diğer seçeneklerini değiştirtebilirsiniz.

Erken rezervasyon otelleri 2018 fiyatlarına nasıl ulaşırım?

Erken rezervasyon için en çok tercih edilen yöntemlerinden birisi online seyahat sitelerinden otel seçerek ödeme yapmak. Zaten günümüzde artan internet kullanımı ile birlikte yerimizden bile kımıldamadan dakikalar içerisinde internet sayesinde her şeyi yapabiliyoruz. Aynı şekilde erken tatil rezervasyonunu da yapabiliriz. Bunun için çeşitli online seyahat siteleri var. Benim geçtiğimiz 2 yıldaki tatilim için tercih ettiğim site tatil.com olmuştu çünkü peşin fiyatına 9 taksit ve iptal & değişim güvence paketi beni cezbetmişti. Aynı site bu yıl 20 Kasım 2017 tarihine kadar başvuranlara 50 TL ekstra indirim de sunmuştu. Ben bu kampanyadan da Erken Rezervasyon Otelleri 2018 – %50’ye Varan İndirimler sayfasına girerek yararlanmıştım. Siz de aynı sayfadan güncel erken rezervasyon otelleri 2018 yılı fiyatlarını takip edebilirsiniz.

Sonuç olarak erken rezervasyon otelleri 2018 yılında %50’ye varan indirimli tatil fırsatları sağlıyor. Erken rezervasyonlar daha ucuz bir tatil, daha verimli bir tatil veya daha kolay ödeme seçeneği olan bir tatil sunabilir. Aynı zamanda beğendiğiniz bir otel varsa müsaitlik sorunu yaşamanın önüne de erkenden yapacağınız rezervasyonlarla geçebilirsiniz. Artık Fakir Yazar olarak sizi erken rezervasyon hakkında yeterince bilinçlendirdiğime göre kendim de bir erken rezervasyon yapabilirim.