Öğrenci Kulüplerine Katılmanın Faydaları

Üniversite hayatı her açıdan renkli ve birbirinden farklı deneyimlere adım atılan bir yaşamdır. Eğitimin yanı sıra hayata dair tecrübeler, birbirinden farklı aktiviteler ve sosyal yaşam açısından da renkli günler üniversite çağında yaşanmaktadır. Üniversitelerde ortak ilgi alanına sahip, aynı amaca yönelik ve çözüm odaklı gruplara öğrenci kulüpleri denilmektedir. Her kulübün farklı vizyon ve misyonu bulunmaktadır. Bununla birlikte öğrenciler açısından da eğitim hayatında farklı aktivitelere yönelmek için en doğru yer öğrenci kulüpleri olmaktadır. Peki öğrenci kulüplerine katılmanın faydaları nelerdir?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki öğrenci kulüplerinin üniversite tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Ancak birçok üniversite öğrenci kulüpleri için ayırması gereken maddi ve manevi desteği göstermemektedir. Çoğu üniversitenin eğitim seminerleri ve çeşitli kutlamalar için hiçbir çalışma göstermediği de aşikardır. Bu aşamada üniversitenizin sıkıcı olduğunu, herhangi bir aktivite olmadığını ve sosyal olarak da dar bir bünyeye sahip olduğunu düşünüyorsanız öğrenci kulüplerine üye olmanızı öneririz.

Öğrenci Kulüplerine Katılmanın Faydaları

Öğrenci Kulüplerine Katılmanın Yararları

Öğrenci kulüplerinde yer almak çoğu zaman avantaj sağlamaktadır. Gerek eğitim hayatınız açısından, gerek sosyal açıdan, gerekse kişisel gelişim açısından öğrenci kulüplerinin faydasını görebilirsiniz. Yeni arkadaş çevresi edinmede, bulunduğunuz şehri benimsemede, üniversitenizi daha yakından tanımada ve eğitiminiz için avantaj sağlamada kulüplerden yararlanabilirsiniz. Hiçbir sosyal çevresi olmayan öğrenciler için kulüplerin bulunmaz bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz.  İşte sizlere öğrenci kulüplerine katılmanın yararları;

Üniversiteyi Tanıma ve Alışma

Okul hayatına yeni atıldıysanız alışma sürecinde zorlanıyorsanız ve üniversiteyi yakından tanımak istiyorsanız öğrenci kulüplerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle de sizin bölümünüze uygun ya da ilgi alanlarınıza yönelik kulüplere üye olduğunuzda edineceğiniz arkadaş çevresi ile uzun yıllar birlikte vakit geçireceğiniz için yalnız kalma sorununuz olmayacaktır.

Sosyalleşme ve Grup Çalışması Bilinci

Öğrenci kulüpleri faaliyet alanlarına göre birlikte grup çalışmaları yapmaktadır. Birlikte hareket etme bilinci kazanacağınız bu süreçte hem sosyalleşme, hem de grup çalışmalarına yatkınlığınız artar. Kazanacağınız bu deneyim sizin için iş hayatında avantaj sağlayacaktır.

Tanınırlığınızı Artırma

Gerek arkadaş çevresi açısından, gerekse akademisyenler tarafından tanınırlık artırmak istiyorsanız kulüpler bu konuda da fayda sağlar. Özellikle görev aldığınız kulübün gerçekleştireceği etkinliklere katılan akademisyenler ile yakın olarak eğitim hayatınızı kolaylaştırma fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca kulübün düzenleyeceği etkinliklere katılan iş adamları ile tanışma ya da performansınızı göstererek sektörde iş fırsatları yakalama gibi şanslarınız da olacaktır.

Yeteneklerinizi Geliştirme Fırsatı

Üniversite yıllarınızda ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize yönelik aktivitelerde yer almak yapacağınız en faydalı işlerdendir. Öğrenci kulüplerinde yer almanın faydaları arasında yeteneklerinizi geliştirme fırsatı önemlidir. Müzik, resim, fotoğrafçılık vb. yeteneklerinizi daha iyi aşamalara ulaştırmak için bu alanlarla ilgili kulüplere üye olabilirsiniz.

Sorumluluk Alma ve Planlı Çalışma

Öğrenci kulüplerinde görev almak bireysel ve grupsal çalışmalarda sorumluluk alma kabiliyetinizi güçlendirecektir. Kulüp çalışmaları planlı işleyeceği için haliyle hem eğitiminiz, hem de kulüp görevinizi planlı şekilde yürütmeye alışacaksınız. Bu süreçte kazanacağınız alışkanlıklar ilerleyen dönemlerde çalışma hayatınızda kolaylık sağlayacaktır.

Kendinizi Tamamlama Olanağı

Üniversite yaşamı kendinizi geliştirme, öğrenme merkezi ve kendinizi tamamlama olanağı bulabileceğiniz en rahat ortamdır. Eğer bu yılları iyi değerlendirirseniz geleceğe dair dolu dolu bilgi ve deneyimler edinebilirsiniz. Öğrenci kulüplerine katılmanın faydaları gerek mesleki eğitimler, gerekse sosyal aktiviteler açısından size katkı sağlayacaktır. Size uygun faaliyet alanlarında henüz bu yıllarda çalışmaya başlamak mezun olduğunuzda da iş hayatının getireceği fırsat ve zorluklara karşı hazır olmanızı sağlayacaktır. Gezmek, görmek, öğrenmek ve gelişmek için değerlendirebileceğiniz en güzel fırsat öğrenci kulüpleridir. Bu fırsatı göz önünde bulundurarak size uygun alanda tercih yapabilirsiniz.

öğrenci kulüplerinde yer almanın faydalarıöğrenci kulüplerine katılmanın faydalarıöğrenci kulüplerine katılmanın yararları
Yorumlar ( 1 )
Yorum ekle
  • İngilizce Sözler

    Öğrenci kulüplerinin faydaları çok fazla. Gerek üniversite dönemini boş geçirmemek, gerekse kişisel gelişim ve iş hayatı için bir oluşumun içerisinde görev ve sorumluluklar almak her zaman kişiyi bir adım öne çıkartır. Öğrenci kardeşlerime kesinlikle tavsiye ederim.