Oyun – Performans En İyi İşletim Sistemi

Günümüzde oyun konsollarının gelişmesiyle birlikte kullanıcıların büyük bir kısmı windows işletim sistemine bağlı olan bilgisayar oyunları yerine konsol oyunlarına kaymaktadır. Fakat son zamanlarda oyun firmaları tarafından yapılmakta olan son ataklar sayesinde oyun konsollarına dönen bütün kullanıcılar geri kazanmayı başarabilmiştir.

Tabii ki bunda İşletim Sistemi olan Windows’un Bilgisayar Oyuncuları için çıkardığı kaliteli oyunların da etkisi vardır.

Peki kullanıcıları yeniden bilgisayarların başında heyecanlı bir şekilde oyun oynamalarını sağlayan nedir?

Tabii ki de oyunlarda gelişmekte olan grafik ve ara yüzlerdir. İnsanların gerçek hallerinden esinlenerek hazırlanmış olan savaş oyunları oldukça büyük öneme sahip olmuştur. Oyunlarda grafik ve arayüzler geliştikçe tabii ki sisteme binen yükte artıyor yeni ekran kartları yeni işlemciler ile desteklememiz gerekiyor bunun yanında birde oyunları oynatacak sorunsuz bir işletim sistemi de önemli.

Kullanıcıların oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabilmeleri için hangi işletim sistemini seçmeli?
İşte bu soruların cevaplarını sizlere sunmak için yazımızın devamında oyunlar için önerilen işletim sistemini sizlere tanıtmaya çalışacağız.

Windows 10 İşletim Sistemi Oyunlar İçin İyi Mi?

Windows 10 İşletim Sistemi

Oyunlar için en iyi işletim sistemi budur demek oldukça zor bir kavramdır. Çünkü işletim sistemlerin gelişmesiyle birlikte oyun performansları da değişiklik gösterebilmektedir. Fakat yapılan araştırmalara göre sizlere bazı ipuçları verebileceğiz.

Windows firması her geçen gün yeni güncellemelerle birlikte çıkarmış olduğu Windows 10 versiyonunu güncelleme yapsa da oyun için en ideal işletim sistemine sahip değildir. Yapımcılara göre Windows 10 oyun için optimize edilmiş işletim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat kullanıcıların oynamış oldukları oyunlarda tam bir performans canavarı diyemeyeceğimiz bir işletim sistemidir.

Yapılan araştırmalara göre oyuncular için yeni optimize edilmiş güncellemelerin gelmesiyle istenilen performansı elde edeceklerini belirtiyorlar. Bu yüzden Steam üzerinden elde edilen verilere göre oyuncuların %35’inin Windows 10’ a geçtiği belirtiliyor.

Windows 7 İşletim Sistemi Performans Canavarı

Windows 7 Hala En Çok Kullanılan

Windows firmasının sunmuş olduğu Windows 7 işletim sistemi oyuncular için tercih edilme yüzdesi %47 olarak gözükmektedir. Yani windows10’a göre halen liderlik sıralamasında yer almaktadır. Windows 7 kullanıcılara 32 bit ve 64 bit olmak üzere iki farklı alanlarda hizmet vermektedir. Fakat ilerleyen zamanlarda Windows 10 üzerinden yapılacak olan güncellemeler ve Windows 7 için yapılacak olan kısıtlamalarla liderliği alacağı gözüküyor. Windows 7 performans bakımından daha iyi sonuçlar verebiliyor. Ama şuanda donanım bakımından Windows 10 daha fazla içeriklere sahiptir.

İlerleyen günlerde de Windows 7 için artık donanım elde etmemiz mümkün olmayacak gibi gözükmekte.

İkisini de Deneyin Kararınızı Verin!

Eğer performans bakımından sizlere daha iyi bir işletim sistemi lazımsa Windows 7 ve Windows 10 işletim sistemlerini bilgisayarınız üzerinden deneyin sonucu sizler belirleyin.

Bunu yapmanız fazla bir zamanınızı almayacaktır. Yapmanız gereken tek şey her iki işletim sistemini de deneyerek kullanmakta olduğunuz programları veya oyunları yükleyip denemenizdir. Hangisinden daha iyi performans alırsanız artık ona göre seçiminizi yaparak oyunlarda kaldığınız yerden devam edersiniz.

Eğer bilgisayarınız donanım bakımından düşük bir performans sergiliyorsa sizlere tavsiyemiz Windows 7 kullanmanızdır. Fakat yüksek bir işletim sistemine sahip bir bilgisayara sahipseniz zaman kaybetmeden Windows 10’a geçip yeni gelecek olan bütün güncellemelerden faydalanmanız lazım.

Kısacası Bilgisayarınızın parçalarına göre buna karar verebilirsiniz bilgisayarınız parça olarak ortalama yada ortalamanın altı bir bilgisayar ise windows 7 idealdir. Ama Bilgisayarınızdaki parçalar yüksek performans sağlayacak özellikte ise windows 10 yüklememek gerçekten aptallık olur. 🙂

Saygılar.
Fakir Yazar.

Yorumlar ( 5 )
Yorum ekle
  • Enes Talha

    Her ne kadar Windows 10 kullanıcısı olsam da gözüm hep Windows 7’yi arıyor. Aslında ben 7 ve 10 arasında büyük bir FPS farkı göremiyorum oyunlarda. Ama yinede Windows 7 bir tanedir 🙂

  • Onur

    Ben hala Windows 7 tercih ediyorum. Ancak yeni çıkan oyunların harcadıkları güç ve donanım malum. Artık bir oyun 60 – 70 gb kadar çıkabiliyor. Sistem gereksinimleri de cabası. Yine de Windows 7 uzun bir süre daha elindeki gücü bırakmayacaktır.

    • Fakir

      Windows 7 denedim hatta sonradan windows 8 kurdum şuan windows 10 kullanıyorum hatta windows 8.1 den daha çok memnun kaldım diyebilirim. Ama windows 10 bir harika sistem iyi ise win10’dan şaşmayın keyleri de o kadar pahalı değil eskisi gibi.

  • kerim

    bence windows 7 işletim sistemi daha iyi windows 10 ne kadar uzun süredir kullansamda windows 7 kadar kullanışlı değil

  • Sinan BLoGRuz

    Oyun bilgisayarında win7’yi her zaman tercih etmişimdir. Win10’da FPS kaybı çok fazla yaşanıyor. Düşük FPS yüzünden oyunu oynamak fazlasıyla sıkıntı yapıyor. Benim Tercihim kesinlikle Win7…