Annelerin Emzirerek de Kilo Verebilmesi Mümkün

Ayda 2 kiloluk yavaş, kademeli kilo vermek, hamilelik öncesi kiloya dönmek isteyen ve emziren anneler için güvenli bir hedeftir. Günde 1800’den az kalori tüketen kadınlar, vücutlarının ürettiği süt miktarını azaltabilirler. Stres, endişe ve yorgunluk da süt üretimini azaltabilir. Kendinize ve bebeğinize bir iyilik yapın. Rahatlayın ve günde 3 öğün yemek yiyin. Bol miktarda sıvı aldığınızdan ve yemekler arasında sağlıklı atıştırmalıklar seçtiğinizden emin olun. Yürüme gibi ılımlı fiziksel aktivite de sizin için iyidir ve süt miktarını azaltmayacaktır. Kilo kaybının da fiziksel aktiviteye bağlı olarak anneler arasında değiştiğini unutmayın.

Sağlıklı Beslenerek ve Emzirerek de Kilo Verebilirsiniz
Sağlıklı Beslenerek ve Emzirerek de Kilo Verebilirsiniz

Doğru Gıdaları Seçme

Emzirme sırasında beslenme karmaşık değildir. Birçok kültürden anneler, çok çeşitli gıdaların diyetiyle başarılı bir şekilde emziriyorlar. Bebeğinizi iyi beslerken sağlıklı bir ağırlığa ulaşmak için bu yönergeleri izleyin.

  • Her beş besin grubundan çeşitli yiyecekler yiyin.

Süt Grubu: Süt ve süt ürünleri, bu grubun içindedir. Yoğurt, peynir, süt… Bu besinler zengin bir enerji kaynağıdır. İçerisinde bol miktarda kalsiyum, protein ve vitaminleri barındırırlar.

Et-Yumurta-Kuru Baklagil Grubu: Bu grubun içine tt, balık, kümes hayvanları, yumurta, fasulye, baklagiller, fındık ve çekirdek gibi gıdalar girer. Bu gıdalar, içlerinde demir, protein, çinko, magnezyum, fosfor ve mineralleri barındırmaktadır.

Sebze ve Meyve Grubu: Bitkilerin yenilebilen tüm kısımları bu grubun içindedir. Mineraller ve vitaminler bakımından zengindirler. Folik asit, A vitaminin ön öğesi olan beta-karoten, E, C, B2 vitamini, kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, posa ve diğer antioksidan özelliğe sahip bileşikler yönünden zenginlerdir.

Ekmek ve Tahıl Grubu: bu grupta yer alan besinler buğday, pirinç, mısır, çavdar ve yulaf gibi tahıl taneleri ve bunlardan yapılan un, bulgur, yarma, gevrek, makarna ve benzeri ürünlerdir. Tahıl ve tahıl ürünleri vitaminler, mineraller,proteinler, karbonhidratlar (nişasta, lif) ve diğer besin öğelerini içermeleri nedeniyle sağlık açısından önemli besinlerdir.

Yağ ve Şeker Zengini Besinler: Bu grupta tereyağı, krema, kekler, pastalar ve bisküviler vardır. Bu gruptaki gıdalar çok az miktarda besin öğesi içerir.

  • Protein için yağsız et, kümes hayvanları, balık, fasulye, yumurta, fındık ve tohumlar seçin. Köpek balığı, kılıç balığı, kral uskumru ve kiremit gibi yüksek cıva seviyeli balıklardan kaçının.
  • Renkli meyve ve sebze yiyin. Öğle ve akşam yemeklerinde, tabağınızın yarısını sebze ve meyve ile doldurun. Bütün meyveler meyve suyundan daha iyidir, bu nedenle meyve suyunu günde 1 bardakla sınırlandırın.
  • Her gün üç porsiyon az yağlı veya yağsız süt, yoğurt veya peynir ekleyin. Sütü tolere edeceğini düşünmüyorsanız, laktoz içermeyen süt veya kalsiyum takviyeli soya sütü deneyin.
  • Tam buğday ekmeği, kahverengi pirinç ve tam buğdaylı makarnaları rafine edilmiş tahıllardan daha sık seçin.
  • Zeytin ve kanola yağı gibi sağlıklı yağlar kullanın, ancak fazla miktarda kalorili oldukları için az miktarda kullanın.
  • Susuzluğunuzu gidermek için yeterince su ve kafeinsiz şekerli içecekler içebilirsiniz. Emzirirken, sıvı ihtiyacınız artar.
  • Vitamin ve mineral takviyeleri sağlıklı bir diyetin yerini alamaz. Vitamin veya mineral takviyeleri almadan önce doktorunuzla konuşun.

Saygılar.
Kürşat



Annelerin Emzirerek de Kilo Verebilmesi Mümkün” için 2 yorum

  • 1 Temmuz 2018 21:57 Fakir Cevapla

    Bir çok kadın hamilelikden sonra aldığı kiloları veremiyor, bu yöntem işe yarar mı kürşat ?

    • Kürşat

      2 Temmuz 2018 01:31 Kürşat Cevapla

      Zaten hamilelikden sonra emme doneminde uygulanacak seyler bunlar.

Cevap Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.


Tavsiye Yazılar
Yetişkinlerde Otizm

Yetişkinlerde görülen otizm belirtileri çocuklara göre farklılıklar göstere …

Alzheimer

Alzheimer hastalığı, beyin hücrelerinin kaybolmasına (dejenere olmasına) ve …